13.1 C
Copenhagen
4 juni 2023

Wulffmorgenthaler laver animationsfilm for hele familien

Array

Published:

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, duoen bag de kendte og elskede Wulffmorgenthaler-tegneseriestriber, står sammen med Zentropa bag den nye spillefilm MUGGE & VEJFESTEN med dansk biografpremiere d. 26. september 2019.

Den nye spillefilm MUGGE & VEJFESTEN er en animationsfilm for hele familien, og er baseret på duoens egen børnebog, der udkom på Gyldendal i 2017.  Wulff og Morgenthaler skriver og instruerer selv MUGGE & VEJFESTEN og lover, at filmen vil være både sjov, skør og en lille smule livsklog og fremfor alt: konstant underholdende. På stemmesiden lægger en række velkendte skuespillere stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Thychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus. Filmen får biografpremiere 26. september 2019.

Handlingen

MUGGE & VEJFESTEN er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov. Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen – og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan…

Mikael Wulff udtaler:

– MUGGE & VEJFESTEN er først og fremmest en komedie for børn og deres forældre, fyldt med de skøre typer og lidt vanvittige optrin, folk måske kender fra vores tegnede striber. Men vi har gerne villet tilføre universet en nerve af noget mere varmt, stemningsfuldt og endda måske ligefrem rørende.

Filmen er proppet med jokes, men den handler også om noget, som forhåbentlig giver filmen en dybde og følelsesmæssig dimension. For os har det været en stimulerende udfordring at lave et helt nyt slags projekt. Først med ”Mugge”-bøgerne og nu med den første film om Mugge. Vi er virkelig glade for denne nye retning.Støtte fra Viborg og Den Vestdanske Filmpulje

MUGGE & VEJFESTEN er produceret med økonomisk støtte fra Viborg Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Ud over den økonomiske støtte er der stærk kreativ og produktionsmæssig involvering fra Viborg-regionen. Det lokale firma Monkey Tennis står bag tilblivelsen med teknisk animationsinstruktør Mikkel Okolm i spidsen.

Anders Morgenthaler udtaler:

– Samarbejdet med Monkey Tennis og deres kreative folk i Viborg har været helt fantastisk, da det har givet os en chance for at arbejde med et nyt og upcoming studie i Danmark. Det er meget unikt! Der findes ikke mange muligheder for at starte ny animation op i Danmark, så når man finder nogen, der er så talentfulde som Monkey Tennis, så gælder det om at udnytte det. Det har været et rigtig smukt samarbejde, hvor jeg kan se konturerne af, at vi sammen kan blive et af fremtidens studier for animation.

Om Wulffmorgenthaler

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff står bag de kendte Wulffmorgenthaler-striber, som i dag er blevet folkeeje i Danmark, og som udkommer i mere end 200 aviser verden over. Foruden tv-programmer og podcasts, står Wulffmorgenthaler også bag bog- og serieudgivelser så som ”Mugge & vejfesten” (Gyldendal 2017) og senest ”Mugge & hans mærkelige hjerne” (Gyldendal 2018).

Rolleliste:

Mugge: Jens Jacob Tychsen

Kirsten: Iben Hjejle

Thorbjørn: Anders Morgenthaler

Henrik: Nikolaj Kopernikus

Britta: Mia Lyhne

Sophia: Stephania Portalivo

Allanerne: Mikael Wulff

Pierre: Martin Brygmann

Elsebeth: Sofie Linde

Pelle: Lars Hjortshøj

Weirdoen fra Nakskov: Mick Øgendahl

Leon: Jan Gintberg

Diverse stemmer: Stine Scrøder Jensen

Profil på Mikael Wulff

Mikael Wulff (f.1972) er dansk komiker, manuskriptforfatter, instruktør og tv-vært. Mikael Wulff er én af Danmarks mest succesfulde idémagere og med sin komik spænder han vidt: Lige fra satire-websitet “Helt Normalt” og den højtråbende flodhest Dolph til romantiske, ungdommelige tv-serier, spillefilm og podcasts.

Senest har Mikael Wulff skabt, skrevet og instrueret tre sæsoner af tv-serien ”Perfekte Steder” til TV 2 Zulu (2017-2018) og tidligere bl.a. skrevet og instrueret tre sæsoner af den animererede og humoristiske tv-serie ”Pandaerne” til DR, der løb over de danske skærme i 2011 og 2012. Mikael har i mange år haft et kreativt makkerskab med tegner og instruktør Anders Morgenthaler, hvor de bl.a. skaber de daglige tegneseriestribe Wulffmorgenthaler. Det blev til en fast stribe i Politiken i 2003, og senere blev striben trykt i både Sverige, Norge, Tyskland og Finland. I 2013 blev Wulffmorgenthalers striber syndikeret i USA af Universal Uclick og trykkes nu i 270 amerikanske aviser. Wulffmorgenthaler står tillige bag tre sæsoner af DR2-serien med Anders Morgenthaler, Mikael Wulff og den aggressive flodhest Dolph. Mikael Wulff er co-founder og co-owner af firmaet new creation sammen med Anders Morgenthaler.

UDVALGTE PRODUKTIONER

Spillefilm

–          2019:  Skriver og instruerer ”Mugge & Vejfesten” – Animeret familiefilm

–          2005: Medforfatter til manuskriptet på spillefilmen “Allegro”.

Tv-serie

 • 2017-2019: Skaber, skriver og instruerer tv-serien ”Perfekte Steder” sæson 1, 2 og 3 på TV2 ZULU
 • 2015: Skaber af tv-serien ”Anton90” sæson 1, på DR3
 • 2011 – 2012: Skriver, instruerer og medvirker i tre sæsoner af den animerede tv-serie “Pandaerne”

på DR2

 • 2007: Skriver og medvirker i tv-serien Wulffs Magasin på DR2.
 • 2005 – 2006: Skriver og medvirker i tv-serierne “Wulffmorgenthaler”, “Dolph & Wulff” og “Dolph & Wulff med venner” på DR2.

Profil på Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler (f.1972) er blandt andet kendt som succesrig instruktør, klimaaktivist, entreprenør og forfatter. I dag er Anders Morgenthaler co-founder og co-owner af firmaet new creations sammen med Mikael Wulff.

Morgenthaler debuterede i 2006 som spillefilmsinstruktør med det animerede hævndrama “Princess”, som blev udvalgt som åbningsfilm på the Directors Fortnight (la Quinzaine des Réalisateurs) i Cannes 2006. Filmen har efterfølgende deltaget på mange øvrige filmfestivaler rundt om i verden, blandt andre Toronto International Film Festival, Melbourne Film Festival og London Film Festival.

Med sin anden spillefilm, den psykologiske gyser “Ekko” (2007), viser Morgenthaler, at han også mestrer andre genrer og udtryk end animation og sort humor. Filmen, som har Kim Bodnia og Stine Fischer Christensen i hovedrollerne, deltog i flere festivaler, heriblandt San Sebastian Film Festival, GhentFlanders Int’l Film Festival og Stockholm Int’l Film Festival.

I 2009 udkom Morgenthalers tredje film, som var den anmelderroste animerede familiefilm ”Æblet og Ormen”. Anders Morgenthalers seneste spillefilm ”I Am Here” (2014) med Kim Basinger i hovedrollen havde international filmpremiere på Hamburg Filmfestival og var udvalgt til genrefilmfestivalen Fantastic Fest i Austin, USA.

I 1999 var han en af grundlæggerne af selskabet TV-Animation, hvor han skabte og instruerede flere animerede TV-serier, såsom “KatjaKaj & BenteBent” og “The Nelly Nut Show”.

I 2001 begyndte han sammen med komikeren Mikael Wulff at lave den daglige tegneseriestribe Wulffmorgenthaler. Striben blev i 2003 fast stribe i Politiken, og senere blev den trykt i både Sverige, Norge, Tyskland og Finland. I 2013 blev Wulffmorgenthalers striber syndikeret i USA af Universal Uclick og trykkes nu i 270 amerikanske aviser.

I sit samarbejde Wulffmorgenthaler med Mikael Wulff har han skrevet og instrueret tre sæsoner af den animererede og humoristiske tv-serie ”Pandaerne”, der løb over de danske skærme i 2011 og 2012.

UDVALGTE PRODUKTIONER

Spillefilm

 • 2019:  Manuskriptforfatter og instruktør af ”Mugge & Vejfesten” – en animeret familiefilm
 • 2014:  Manuskriptforfatter og instruktør af ”I Am Here” – en live-action spillefilm

–          2009:  Manuskriptforfatter og instruktør på tegne- og familiefilmen ”Æblet og ormen”

–          2007:  Manuskriptforfatter og instruktør af ”Ekko” – en live-action spillefilm

 • 2006:  Manuskriptforfatter og instruktør af ”Princess” – en animeret og live-action spillefilm

                TV-serier

 • 2015: Skaber, manuskriptforfatter og instruktør af tv-serien ”Kunstnerens Lærling” for DR
 • 2011 – 2012: Skriver, instruerer og medvirker i tre sæsoner af den animerede tv-serie ”Pandaerne” på DR2
 • 2001: Skaber og instruktør af ”KatjaKaj & BenteBent” for DR

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img