0.9 C
Copenhagen
6 december 2023

Walking with Dinosaurs (PS3)

Published:

Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at spille både Book of Spells og Diggs: Nightcrawler til PS3’ens noget specielle Wonderbook, og hvor det første spil var en fin fremvisning af hvilke muligheder, der lå i Wonderbook tilbehøret, så manglede det lidt fortællemæssigt, og her er det som om, Walking with Dinosaurs er skruet en anelse strammere sammen, i hvert fald synes rejsen både at have en begyndelse, en midte og en slutning.

Walking2

Hvis du, som de fleste, ikke er stødt på Wonderbook: Det er en augmented reality gadget dims til Playstation 3. Teknisk set fungerer den sådan, at PS3 Eye-kameraet læser den trykte kode på Wonderbook’en, der lader spillet registrere, når du bladrer i bogen, ryster den eller vender den. Og selvom du sidder med en stor, tyk, blå bog foran dig med mærkelige tegn på, bliver det på skræmen til en stor magisk bog med dragende landskaber og vældige dinosauers. Hvis du stadig har svært ved at se det for dig, er det tydeligere i traileren for Walking with Dinosaurs, som du kan se herunder:

Spillet har sine rødder i en BBC dokumentarserie af samme navn, og selvom jeg ikke er bekendt med serien, er det tydeligt at spillets udviklere (i øvrigt de samme, som gjorde et falbelagtigt stykke arbejde med PS Vita versionen af Little Big Planet) har forsøgt at bibeholde de lærerige elementer, som dokumentarserien ganske givet har. Der er således sekvenser, hvor man skal lave arkæologiske udgravninger, scanne og foretage indgreb på dinoerne (i bedste Trauma Center stil), og hvert kapitel afsluttes med en lille quiz, hvor man testes i, hvad man har lært undervejs.

Walking1

Det er både hyggeligt og lærerigt at spille Walking with Dinosaurs sammen med børnene, og har de bare den mindste interesse for de forhistoriste kæmper, er spillet en sikker vinder. Havde jeg kunne skrue tiden 20 år tilbage til mit 8-10 årige jeg, var jeg uden tvivl blevet begejstret for Walking with Dinosaurs. Til den beskedne pris af ca 200 kr (250 kr, hvis du ikke har Wonderbook’en i forvejen) er spillet ganske anbefalelsesværdigt.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img