Én af efterårets mest imødesete biograffilm er Zentropa og Christian E. Christiansens nye danske thriller ID:A, som får dansk biografpremiere d. 24. november. Her spiller Tuva Novotny en ung kvinde på flugt, mens hun forsøger at genvinde sin hukommelse og sit liv. Filmen er en ægte genrethriller med masser af spænding og action med biljagter, slåskampe og forfølgelsesscener, så det var oplagt at bruge stuntfolk til at udføre Tuva Novotnys stuntscener. Men sådan blev det ikke. I næsten samtlige scener er det Tuva Novotny selv, der har lagt krop til de til tider voldsomt krævende action-stunts.

Instruktør Christian E. Christiansen udtaler:
Tuva Novotny er en fornøjelse at arbejde med, når man skal lave en film som ID:A. Hovedrollen krævede usædvanligt meget hårdt fysisk spil, med løb, fald, slåskampe, sprængladninger og iskolde forhold. Jeg fandt hurtigt ud af, at hun ikke bare er en smuk, sexet og talentfuld skuespiller. Hun er også ekstrem hårdhudet og bestemt ikke noget tudefjæs. Hun insisterede på stort set at lave alting selv.

Tuva Novotny supplerer:
Med et så erfarent og dejligt hold, fra producer Louise Vesth til instruktør Christian E. Christiansen, til stunt-koordinator Stig Gunther og hele det øvrige hold, følte jeg mig totalt tryg ved at lave stuntarbejdet selv – det giver jo også noget til ens egen skuespillerpræstation, både at gennemgå hele karakterens udvikling, men også for at man rent teknisk kan filmes i helhed, i stedet for at bruge en double hvor man ikke kan se ansigtet.

ID:A er en thriller om en kvinde, der med ét befinder sig i et livsfarligt spil om magt, ideologi og identitet. Tuva Novotny spiller en ung kvinde, der vågner op på en flodbred og intet kan huske. Hun aner ikke hvem hun er, hvor hun er – eller hvorfor der ligger 2 mio. Euro i hendes rygsæk. I kamp mod tiden og på flugt fra ukendte forfølgere, forsøger hun at genvinde sin hukommelse og sit liv. Op og ned gennem Europa går den hæsblæsende jagt på den navneløse kvinde, mens sandheden langsomt dæmrer.

Overfor Tuva Novotny ses Flemming Enevold som den verdensberømte danske tenor Just Ore, mens Carsten Bjørnlund er Tuva Novotnys slagfærdige bror med en grumset fortid. Marie Louise Wille spiller søsteren, der også har sine hemmeligheder, og endelig medvirker også Jens Jørn Spottag som privatdetektiv, der får en afgørende rolle i at hjælpe kvinden med at finde sin sande identitet. Herudover medvirker bl.a. Finn Nielsen, Henrik Prip, franske Arnaud Binard og mange flere.

ID:A er instrueret af Christian E. Christiansen, som med Hollywood-debuten The Roommate tidligere på året blev den første danske instruktør, der gik direkte ind på 1. pladsen på den amerikanske biografliste. Manuskriptet er lagt i hænderne på Tine Krull Petersen og er baseret på romanen På knivens æg af Anne Chaplin Hansen udgivet af Rosinante Forlag, København 2000. Filmens billedside er skabt af fotograf Ian Hansen, mens Bodil Kjærhauge har klippet den.