Et sted omkring det 7. eller 8. århundrede begynder menneskeheden en opdeling og en lille gruppe bliver genetisk anderledes. Mens størstedelen af ??befolkningen stadig genkendelige mennesker, er nogle taget bestialske træk og bliver kendt som “half-breeds”. Disse skabninger er mærket med navne fra mytologien, og det er disse skabninger, der yngler konflikt og altomfattende krig som ændrer historiens gang. mens mennesker er i overtal i mod “half-breeds” er de nye skabninger meget stærkere og langt mere modstandsdygtige og det resulterer i sejr efter sejr for dem.
 
Menneskehedens chance for overlevelse kommer flere århundreder senere, da en gruppe af modige og beslutsomme individer samles for at bekæmpe “half-breeds”, bedre kendt som The Order. Mange riddere er faldet i kamp i løbet af århundreder. Og hver gang en ny lærling fylder hans / hendes forgængers plads og fortsætter kampen.

Senere i det 19. århundrede er konfliktfyldte London fyldt med bemærkelsesværdige steder som det snuskede distrikt Whitechapel og balancen er forskudt og “half-breeds” må finde en anden måde at overleve. Menneskeheden har udviklet utrolige teknologier bl.a. er der luftskibe som flyder og patruljerer himlen over London, ligger til på tårnhøje fortøjnings stationer, svævene over byen til at yde beskyttelse og el drevne tog forbinder byen. Det er denne teknologi, som har hjulpet menneskeheden med at komme foran i kampen.

Mens truslen om “half-breeds” giver mindre overarbejde, har Ordenen fået en ny trussel til at beskæftige sig med. En menneskeligt opprør er begyndt af vrede borgere som er utilfredse med uligheden mellem lagene i samfundet.  
The Order skal behandle begge konflikter, mens kæmper med deres egne dæmoner.

The Order udkommer eksklusivt på PS4 i 2014