Speedlink Parthica anmeldelse

Published:

I dag er det blevet tid til at teste endnu et tastatur fra den tyske producent ”Speedlink”. I sidste uge fældede vi dommen over det mekaniske ”Ultor” tastatur, som vi var meget begejstrede for, og i denne uge er turen kommet til ”Parthica” tastaturet. Parthica tastaturet har et par år på bagen, men er alligevel et tastatur som er værd at tage med i betragtning hvis man er en lidt mere casual gamer, grundet dets høje funktionalitet (mere om det senere) og dets lave pris (Billigste pris 279 kr. iflg Pricerunner.dk pr. 7/8-2016) Det er et mere traditionelt membran tastatur, hvilket betyder at tasterne ikke er helt lige så slidstærke som i dets mekaniske konkurrenter.

Lad os se på nogle facts om tastaturet:

  • Membran tastatur
  • 3 forskellige lys indstillings farver
  • 5 forskellige makroknapper, samt en profil skifte knap
  • ”Anti ghosting”
  • USB 3.0
  • 10 Multimedie knapper
  • 6-key rollover
  • Anti-ghosting
  • Op til 1.000 Hz polling rate
  • Holdbart stofkabel

Design

Det første undertegnede lagde mærke til da tastaturet var pakket ud var størrelsen. Parthica tastaturet virker umiddelbart ret stort, da der nærmest er håndtag i hver side, samt en række makro knapper i venstre side. Dette er ikke nødvendigvis noget minus, men noget man bør være opmærksom på. Dernæst lagde jeg mærke til at de to flapper man slår ud bag på tastaturet, for at hæve det, var relativt korte, hvilket resulterer i at man skal have hænderne meget ind over tastaturet når der skrives. Klart noget som jeg i hvert tilfælde personligt skulle vende mig til. Derudover er der ikke nogen palm rest, altså noget sted at placere sine håndflader, så de ligger på bordet, hvilket ikke er helt hensigtsmæssigt for alle.

Ser man bort fra ovenstående mindre design brister, så synes jeg at tastaturet er fantastisk veludført, og det forbavser mig hver gang jeg bruger det, at man kan få så meget tastatur for pengene. Tastaturet føles solidt, om end det er lavet næsten udelukkende af plastik. Overfladen er belagt med noget der føles som gummi, hvilket gør den behagelig at være i berøring med. Bagsiden er lavet af hårdt plast, som føles holdbart. Multimedie tasterne fungerer ligeledes efter hensigten, og ligger øverst på tastaturet. Her er play/pause, stop, mute, volume op og ned i den ene side, og i den anden finder vi denne pc, internet, mail, søg og favoritter. Disse multimedie taster er dejlige at have til hverdagsbrug, og jeg har ofte benyttet dem på arbejdet. De er ikke synderligt gaming orienterede, men hvad gør det i grunden når de ikke kommer i vejen.

Tastaturet har naturligvis, fristes man til at sige, lysende LED farver i både top, bund og taster. Disse farver kan indstilles i tre forskellige nuancer (rød, blå og lilla) ligesom de kan slukkes helt, eller dæmpes efter behov. Farverne skiftes på en knap på tastaturet, og ikke i softwaren, hvilket jeg undrede mig lidt over. Der er ikke mange muligheder for at lege, men jeg er sikker på at den unge gamer sætter pris på at kunne vise sig lidt over for kammeraterne, til en overkommelig pris.

Anvendelighed

Tastaturet er responsivt, tasterne har en lang nedadgående distance, hvilket betyder at man ikke særligt ofte trykker på den forkerte tast, hvilket er utroligt behageligt når man skriver på det, og gør det til et super godt arbejdstastatur. Tastaturet er dog rettet primært mod gamere, og spørgsmålet er om det står distancen her? Det korte svar er ja, lige akkurat, og nok ikke til professionelle, om end det er på den baggrund de reklamerer for tastaturet. Problemet er at tastaturet er et membran tastatur, og der kan derfor opstå problemer med at registrere mange tastaturtryk på samme tid. Jeg tog en såkaldt N-key rollover test, og nogle knapper kan ikke registreres hvis f.eks. WASD holdes nede samtidig. Ikke noget der ville være et problem for langt størstedelen, men hvis man eksempelvis spiller StarCraft på professionelt niveau, så kan det blive et problem.

Jeg testede tastaturet efter mine egne behov i mine yndlingsspil, herunder CS:GO, StarCraft, League of Legends og en smule Evolve. Her fungerede tastaturet godt, og i nogle af spillene var makro tasterne særdeles dejlige at have, idet det giver nogle muligheder for at eksekvere flere kommandoer på samme tid.

Softwaren er, ligesom med Ultor tastaturet, meget råt, uden specielt mange funktioner. Der er dog det man skal bruge, mulighed for at justere lyset i tastaturet (en lille smule), polling rate, responstid og makroer.

Konklusion

Speedlink Parthica er et godt tastatur. Det er hverken perfekt eller fantastisk, men det klarer opgaven, og er et solidt og pålideligt tastatur, en bedrift som er super flot i et prisleje der er under 300 kr. Derfor kan jeg klart anbefale Partica til hobby gameren, som måske ikke kan eller ikke har lyst til at bruge en formue på gaming grej. Tastaturet vil for nogen virke lidt stort og klodset, men for langt størstedelen tror jeg at det vil være en god størrelse, med de basale ”bling” funktioner i form af design og lys, kombineret med de lækre medie- og makroknapper.

Exit mobile version