0.9 C
Copenhagen
6 december 2023

Little Big Planet PS Vita

Published:

Little Big Planet PS Vita er en gave til Sonys nye håndholdte, nem at gå til for nybegyndere der bare vil spille, og en dyb og kreativ udfordring med næsten ubegrænsede muligheder, for dem der har lyst til at bygge deres egne baner og dele dem online. 

Playstation Vita har ikke fået den bedste start på tilværelsen, der har ganske enkelt manglet attraktive eksklusive titler til Sonys lille muskelbundt, og vi har set alt for mange PS3 ’genudgivelser’ i Vita format. Det første der fik mine alarmklokker til at ringe var da også titlen på spillet ”Little Big Planet PS Vita”, var der nu tale om endnu en genudgivelse af en PS3 klassiker, bare tilføjet lidt touch og noglet ekstra lir?

Nej-  Little Big Planet PS Vita er heldigvis et helt nyt spil i serien, og Tarsier Studios og Double Eleven Studios, der er udviklerne bag spillet, har i den grad forstået at tage charmen og gameplay fra serien, tilføjet nogle nye overraskende elementer og kombineret dem med Vitas touch control og ’play on the go’ egenskaber. 

 

For mig er en god håndholdt spiloplevelse en der kan tåle at blive afbrudt med jævne mellemrum uden man taber tråden. Det er sjældent jeg bruge min Vita hjemme i sofaen, så når jeg er på farten skal spillet kunne afbrydes når som helst hvis jeg skal skifte bus eller tog. Derfor er det sjældent vellykket med lange filmsekvenser, en kompliceret historie og et komplekst kampsystem. Little Big Planet er unikt, og velbalanceret, fordi det både rummer de små korte baner og den simple historie (smukt bragt til live af Stephen Fry ) der egner sig så godt til de små om mellemlang ture i bus og tog. Men samtidig er der mulighed for at dykke ned i den dybe og helt fantastiske ’level creater’ hvor du har mulighed for at designe dine egne Little Big Planet baner, og er du rigtig kreativ er der faktisk mulighed for at lave dine helt egne spil i spillet.

Jeg kan ikke sige nok positivt om holdbarheden af dette spil, historien og de ca. 40 baner giver i sig selv mange timers underholdning. Efterfølgende er der god grund til at spille dem igennem igen, ikke kun for at samle trofæer, men også for at lukke op for endnu flere muligheder. Når det er klaret kan du give dig i kast med at selv at skabe dine egne baner, det kræver lidt øvelse og tålmodighed, men er du blot den mindste smule kreativ, er det en enorm tilfredsstillelse. Endeligt er der nærmest uendelige muligheder for at spille nye baner og minispil designet af Little Big Planet spillere verden over.

Hvis jeg skal fremhæve et par minusser, så er der stadig lidt lange loadtider, og så kunne de godt have lagt lidt mere arbejde på lydsiden. Stephen Fry er en fantastisk fortæller, men spillets musik bliver hurtigt ensformig og til tider direkte irriterende.

Den lidt kedelige lydside er dog på ingen måde ødelæggende for spiloplevelsen, og Little Big Planet PS Vita har min varmeste anbefaling. Der er masser af spil underholdning, både til de små korte ture og til dem hvor der virkelig er tid til fordybelse.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img