1.2 C
Copenhagen
5 december 2023

Limbo (Nintendo Switch)

Published:

Da jeg installerede Nintendo Switch udgaven af Limbo, blev jeg lidt overrasket over hvor meget tid der er gået siden Playdead første gang udgav spillet på PlayStation 3, Xbox 360 og PC, helt tilbage til sommeren i 2010. Dengang der blev spillet VM i fodbold i Sydafrika. De 8 år, der er gået siden jeg spillede Limbo for første gang, er jo praktisk talt en menneskealder, når man tager udviklingen i branchen i betragtning. Videospil indebærer altid en risiko for at virke for gammel og ikke kunne følge med tiden, men dette er ikke tilfældet med Limbo, danske Playdeads lille indi-mesterværk føles friskt takketvære den fine og stemningsfulde 2D sort/hvide verden. At spille det på Nintendos lille hybrid konsol, er noget af det mest naturlige i verden, og selvom den selvfølgelig kan trækkes op på den store skærm, synes jeg næste den er bedst på farten i den håndholdte version.

Limbo’s plot er ganske simpelt, men ganske dragende og mystisk, netop fordi vi ikke få så meget baggrunds historie og lange dialoger undervejs. Man bliver engageret i rollen som en navnløs dreng, vågner i en mørk og farefuld skov, hvorfra spillets titel kommer fra. Herfra går hovedpersonen på jagt efter sin søster og møder undervejs mange vanskeligheder, der hovedsageligt består af grufulde skabninger og fælder, og der skal bruges både omtanke og præcision for at overleve.  Sværhedsgraden kan til tider virke høj, men spillet føles aldrig unfair, og det giver en utrolig sejers følelse, at komme igennem en fælde eller gåde der har volt dig problemer.

Selve spillets gameplay er lige så simplet som historien, vores karakter kan løbe og springe, og ved hjælp af at interagerer med elementer i omgivelserne, forhåbentligt undgå fjender og fælder eller løse gåderne undervejs. Det kan til tider være kompliceret, men med lidt omtanke og “trail and error” af den gamle skole, føles det hele tiden overkommeligt. Hyppig tilstedeværelse af ??automatiske checkpoints garanterer dog at du aldrig bliver sat lagt tilbage på din rejse

Hvordan er konverteringen af Limbo til Nintendo Switch?

Playdead’s debutspil passer perfekt i alle dens aspekter til Nintendo Switch, til det punkt, at det virker næsten designet til det. Muligheden for at spille på et normalt fjernsyn hjemme i stuen er naturligvis en mulighed for spilleren, men efter min mening er det den mobile udgave der virkelig shiner. Her formår Limbo at give det bedste af sig selv. De mørke gråtoner, den atmosfæreiske verden uden dialog, ??skygger der bevæger sig på din skærm, en minimal oplevelse, der efterlader spilleren med et stort indtryk og en vis grad af angst. Det er perfekt i toget hjem fra arbejde, i sengen før du lægger dig til at sove eller i en blød lænestol med en kop kaffe på siden, jeg nød Limbo i fulde drag overalt

Har du ikke spillet Limbo før er der ingen undskyldning, dette lille mesterværk – og danske spilhistorie, burde være på skoleskemaet. Denne ??konverteringen har ingen fejl eller mangler: på Nintendo Switch fungerer alt fuldstændigt fejlfrit.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img