1.2 C
Copenhagen
5 december 2023

Interview med Mitsuo Hirakawa fra SCE XDev Studio, Manden bag Reality Fighters

Published:

Hvorfor besluttede I at tage Mr. Miyagi med i Reality Fighters?

Reality Fighters er en helt ny form for kampspil. Ikke alene introduceres Augmented Reality-elementer, der giver spillerne nye muligheder i spillet og bringer kampen ind i den virkelige verden, men spillet bruger også mange helt nye PlayStation® Vitafunktioner som fx bagside-touchpad, gyro-sensorer og meget andet.
Ud over at introducere spillerne til den nye hardware og det unikke gameplay ønskede vi at skabe en måde, hvorpå spillerne kunne udvikle sig og lære gennem hele spillet.

Til sidst besluttede vi at bruge en person, der fungerer som spillerens guide, til at indfri dette behov. Vi har specifikt valgt Mr. Miyagi af flere grunde. Grundlæggende set havde vi brug for en sand mester i kampsport, som kunne måle sig med verdens bedste kæmpere. Derudover havde vi brug for en klog person, der var i stand til at undervise spillerne. Samtidig måtte vi respektere spillets humor og stil, for vores kampformer omfatter ballet og break dance, og der findes nogle usædvanlige våben som fx en svupper. Vi havde brug for en person, der var hård, men som også havde en blødere, mere humoristisk side.

Hvad er hans rolle i spillet?

Miyagi har to roller. Først og fremmest er han den sensei og vejleder, vi alle kender. Han underviser spillerne i, hvordan de skaber deres figurer i spillet og vælger tøj og kostumer. Han lærer dem specialangreb, giver dem opmuntring før kampene og giver dem vise råd efter kampene, hvad end de vinder eller er knap så heldige!
For det andet er han vores afsluttende boss-modstander. Når spillerne har kæmpet sig igennem alle de andre modstandere i spillet, bliver de nødt til at stå ansigt til ansigt med selveste Mr. Miyagi, der – som forventet – er meget hård!

Overvejede I andre kendte figurer til rollen som guide og afsluttende boss?

Inden vi besluttede os for at bruge Mr. Miyagi, overvejede vi flere forskellige figurer som Jackie Chan, Bruce Lee, Chuck Norris, Jet Li og endda Mike Myers! Det er klart, at Mr. Miyagi levede op til alle vore krav, fordi han er en legendarisk mester og underviser med en underfundig humor. Karate Kid-filmene er verdenskendte hit, og det, at vi alle er store fans af filmene, har nok også spillet lidt ind …

Hvad er din foretrukne scene med Mr. Miyagi?

Som mange andre fans rundt omkring i verden voksede jeg op med The Karate Kid, og jeg må have set filmen mere end ti gange! Der er så mange mindeværdige øjeblikke, jeg husker, såsom Halloween-kampscenen, Cobra Kai-dojokampscenen … men min personlige favorit er “Miyagi mod Kreese”. Kreese går amok og begynder at slå på Johnny på parkeringspladsen. Mr. Miyagi griber ind og har en duel med Kreese. Efter at Miyagi tvinger Kreese i knæ, siger han “Nåde er for de svage … når mennesket angriber dig, er han fjenden … Fjenden fortjener ingen nåde.” Publikum forventer, at Miyagi vil levere et dræbende slag, men i stedet sætter han sin knytnæve op til Kreeses næse … og båtter den.

Den scene er et godt eksempel på Mr. Miyagis karakter – hård, klog, legesyg – og det er den figur, vi har forsøgt at vække til live i Reality Fighters.

Noriyuki “Pat” Morita, skuespilleren der spillede Mr. Miyagi, døde desværre i 2005. Hvem lagde stemme til den seneste inkarnation af karatemesteren?

Vi gennemgik en omfattende castingproces, og efter møder med snesevis af ansøgere var vi enstemmigt enige om, at den bedst egnede til rollen var den amerikanske skuespiller Jim Ward.
Vi kendte ikke til Jims tidligere arbejde med voice-over, da vi gav ham rollen, men hans viden om lydfilernes funktion i spillet (hvornår, hvor, hvordan) gjorde en ubetinget forskel under optagelserne. Jim er et af ??de største voice-over-talenter, jeg har arbejdet med, og han har stor erfaring fra arbejdet med Call of Duty, Metal Gear Solid, Ratchet & Clank og mange flere fantastiske spil.
Fra det øjeblik, vi briefede Jim, fangede han sin rolle, så optagelserne gik rigtigt godt, og det var muligt, at optage over 500 replikker. Jim har tidligere spillet roller med japansk accent, og det har gjort Mr. Miyagi meget levende. Vi kunne ikke have fundet en bedre stemme.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img