GT5™: Academy Edition, en ny specialudgave af Gran Turismo®5, er fra i dag tilgængelig i butikkerne. GT5™: Academy Edition, der er skabt som en hyldest til Nissan PlayStation GT Academy-konkurrencens succes, er en genudgivelse, der indeholder alle de funktionalitetsopdateringer og alt det indhold, der er offentliggjort siden lanceringen af GT5. Udgaven indeholder også muligheden for at deltage i en eksklusiv konkurrence *1 – GT Academy Challenge.

Den vejledende udsalgspris for udgaven er 240 DKK, og ekstramaterialet indeholder mere end 30 ekstra køretøjer og tre nye baner samt malerpakker og løbsudstyr. Sælges Complete Pack (Car Pack, Course Pack, Special Paint Pack, Racing Gear Pack), Car Pack 2, Car Pack 3 og Speed Test Pack separat, har de en samlet pris på mere end 200 DKK. Den seneste udgave af spillet indeholder desuden den nye specialdesignede Nissan GT-R, der blev kørt af Gran Turismo-skaberen Kazunori Yamauchi og vinderen af det første GT Academy, Lucas Ordoñez, i forbindelse med 24-timers-løbet på Nürburgring.

GT Academy Challenge-konkurrencen, der er eksklusiv for udgaven, giver syv spillere muligheden for at følge i fodsporene på den første GT Academy-vinder og opleve en træningsdag på den verdenskendte Silverstone-bane, hjemstedet for GT Academy-løbslejren. Dagens bedste racerkører, udvalgt af et panel bestående af Silverstones bedste instruktører, vil herefter blive inviteret på en VIP-rejse for to til det kendte Le Mans 24-timers-løb i juni 2013 – et løb som de to tidligere GT Academy-vindere Lucas Ordoñez og Jordan Tresson var en del af i 2012.

GT Academy Challenge-konkurrencen er eksklusiv for købere af GT5: Academy Edition, og afvikles fra klokken 00:01 GMT den 1. januar 2013 og frem til den 31. januar 2013 klokken 23:59 GMT. Der udvælges seks vindere fra selve spilkonkurrencen, mens endnu en vinder findes på Nissan-standen i forbindelse med Paris Motor Show, der løber fra den 29. september til den 14. oktober 2012.

Ud over den eksklusive konkurrence får køberne af GT5: Academy Edition også en speciel rabatkupon på 25%, der kan bruges online i Gran Turismo® Boutique *2 (http://www.shop.eu.gran-turismo.com).

Ud over lanceringen af Gran Turismo® 5: Academy Edition er der også tre nye tilgængelige DLC (downloadindhold)-bilpakker. Med en vejledende udsalgspris på 7,95 DKK for hver pakke på PlayStation®Store er Subaru BRZ S ’12, Nissan GT-R N24 GT Academy ’12 (inkluderet i GT5: Academy Edition) og Honda weider HSV-010 (SUPER GT) ’11 eftertragtede tilføjelser til Gran Turismo 5’s bilpark på over 1000 biler.