Shadowbringers markerer en fed ny start for titlen ved at tage spillere til Norvrandt, i Første Verden. Dette markerer første gang Krigere af Lys vil rejse ud over Hydaelyn ™ verden, da de skal blive krigere af mørke for at bekæmpe lysets kræfter, som truer med at ødelægge dette rige.

Den nye udvidelse tilføjer et væld af nye funktioner til spillet, herunder:

To nye job: Gunbreaker og danser – De højt forventede nye job skaber deres debut i Shadowbringers. Gunbreakeren påtager sig en tankerolle og beskytter deres parti mod ondskab ved hjælp af gunblade’s frygtelige kraft, mens den varierede DPS Dancer frigiver kraftfulde angreb, samtidig med at de giver gavnlige effekter til deres fest.

To nye racer: Viera og Hrothgar – den kaninlignende Viera er sammenføjet af den hårde leonine Hrothgar, der begge er indstillet til at tilføje unikke, tilpasselige funktioner, der er specifikke for deres løb.

Level Cap Increase – Niveauhætten hæves til 80 med frigivelsen af ??Shadowbringers. Med dette vil der komme nye handlinger til klasser og job – såvel som nye fjender, som kan skinne dine færdigheder.

‘Trust’ System – I Shadowbringers vil spillerne have mulighed for at udfordre fangehuller med en fest af betroede ikke-spillere, herunder forskellige Scions af de syvende Dawn-traditionelle fest matchende systemer vil forblive tilgængelige.

Nye Beast Stammer og Primals – Spillere vil støde på de ubekymrede, men grusomme Pixies i Il Mheg sammen med deres mægtige regent Titania, mens andre Beast-stammer, herunder de mindre aggressive Nu Mou og de økologiske dværge.

Slagsystemændringer, nyt gear og udformning af opskrifter, og meget mere …

Spillere kan også se frem til en række yderligere indhold, der er blevet annonceret til udgivelse i kommende patches:

Nyt spil + – Dette helt nye system giver mulighed for gentagelse af tidligere afsluttede quests, samtidig med at man bevarer ens nuværende fremskridt og jobniveau.

Ny Alliance Raid: “YoRHa: Dark Apocalypse” – Denne spændende nye raid skrevet af gæsteskabere Yosuke Saito og YOKO TARO vil se FINAL FANTASY og NieR kommer sammen som aldrig før! Hvilket stort eventyr afventer den gådefulde automatik, der er tæmmet i hvid?

Ny high-end raid: “Eden” – Ud over grænserne for Norvrandt ligger det tomme – et land druknet i oversvømmelsens primordiale lys. For at afhjælpe balancen af ??elementerne skal vores helt have en magt, som den første har aldrig kendt: Eden’s kraft. Dette nye high-end raid indhold vil have en ny karakter designet af KINGDOM HEARTS® Director og FINAL FANTASY serie veteran, Tetsuya Nomura.

High-end indhold for disciple af hånd og land – Crafters og Gatherers vil have til opgave at hjælpe med at genopbygge Ishgard’s Hellige Sø. Dragonsongkriget kan være afsluttet, men dets ar stadig forbliver. Som mand og drage arbejder sammen for at genoprette Den Hellige Sø for at ære, sigter de på at lægge hjørnestenen i det nye Ishgard – Firmamentet – og har brug for hjælpende hænder.

 
Spillere vil også have mulighed for at købe flere typer af emner for at gå gennem hovedscenarien og jobniveauet henholdsvis til hurtigere adgang til Shadowbringers indhold.

Eventyrets fortællinger: A Realm Reborn fuldender alle A Realm Reborn indhold af hovedscenariet op til Patch 2.55: Before the Dawn.

Eventyrets fortællinger: Heavensward fuldender alt Heavensward hovedscenariumindhold op til Patch 3.56: Farens fjerne kant.

Eventyret: Stormblood fuldender alt Stormblood-hovedscenarindhold op til Patch 4.56: A Requiem for Heroes.

Hvert eventyrhistorie er også tilgængeligt for hvert job (ekskl. Gunbreaker og Dancer), der øjeblikkeligt øger et enkelt tegns niveau i det specificerede job.