16.6 C
Copenhagen
26 september 2023

Dragon Ball FighterZ

Published:

Det nok ikke en overdrivelse at sige, at fans af Dragon Ball har ventet i spænding på ’Dragon Ball FighterZ’, og med rette, selvom det ikke har skortet på Dragon Ball spil de seneste år, har serien haft svært med at levere på niveau med tidligere tiders højder.

Nu har udvikleren ’Arc System Work’ siddet ved roret, og de ved om nogle hvordan man skruer en god fighter sammen, med titler som BlazBlue, Persona 4: Arena og den legendariske Guilty Gear serie under bæltet, synes de en oplagt kandidat til at løfte arven. Og jeg kan med det samme sige, at de leverer på alle de vigtige parametre og samlet set efterlader det ’Dragon Ball FighterZ’ som det bedste spil i serien siden ’Budokai Tenkaichi 3’

Selvom der er rigtig meget pænt at sige om spillet er det ikke perfekt, og lad mig starte med at få luftet et par af mine kritikpunkter. Nu har historie fortælling, traditionelt set, aldrig været der hvor spil i fighter genren skinner igennem, baggrundsmaterialet taget i betragtning kunne man dog i denne sammenhæng godt tillade sig at have visse forventninger. Desværre er ’Story Mode’ nok spillets svageste led, den lægger sådan set ganske godt fra land, men det bliver hurtigt en rodet, usammenhængende og temmelig kedelig affære, som det er fristen at skippe helt igennem, og det komme fra én der er ganske velbevandret i Dragon Ball universet. Jeg tør slet ikke tænke på hvor rodet det må virke på en der ikke har Dragon Ball helt inde under huden.

Det bringer mig videre til alt det gode ved spillet, det er tydeligt, at det er lavet af Dragon Ball fans til Dragon Ball fans, allerede inden man kommer i gang med overhoved at træne og lære om spillet mange facetter, lander man i spillets lobby, og fra første sekund kan man ikke anden en blive imponeret over de mange detaljer, små overraskelser og mere eller mindre skjulte henvisninger til bøgerne og tegnefilmen.

Efter man har været gennem den lidt træge ’Story Mode’ (den er det værd fordi man åbner for nye områder i spillet) kan man passende kaste sig over ’Arcade Mode’, denne er skruet sammen på en lidt andet måde end vi er vand til fra andre fighting spil, præmisserne for sejer er selvfølgelig de samme, men hvem du møder kampen efter afhænger af din score, så der er rig mulighed for variation, og gode grunde til at spille ’Arcade Mode’ igennem flere gange.

Grafisk er Dragon Ball FighterZ en fryd for øjet, det er noget af den flotteste ’cel-shaded’ vi har set (den meget tegneserieagtige stil man blandt andet kender fra Borderlands og Sly serierne). Karaktererne er detaljerede, baggrundene er levende og varierede og animationer, slag og kombinationer er veludførte. Der er ingen hastigheds problemer, gameplay er flydende og vigtigst af alt er der bare en sjov fighter, med et kampsystem der er nem at gå til, men alligevel tilpas udfordrende at mestre.

Før spillet udkom var der en del snak om ’Arc System Works’ valg med at lade microtransaktioner være en del af spillet, og fans spekulerede på hvor voldsom de ville blive malket. Jeg synes disse transaktioner optræder nogenlunde subtilt, det er ikke vigtige elementer det drejer sig om, og man åbner for et utal af karakterer, baner, skins og andet mellem himmel og jord, uden at bruge en krone, bare ved at spille spillet normalt. Så det er altså kun et tilbud til virkelig dedikerede fans der ønsker et bestemt skin, eller en ganske særlig genstand, de absolut ikke kan leve uden til deres online avatar.

Hvis vi lige til slut skal runde online delen, og det er jo efterhånden blevet en vigtig del af en hver fighter med respekt for sig selv, så er Dragon Ball FightersZ overvejende en positiv oplevelse. Jeg havde ingen problem med ustabil framerate eller nogen form for tekniske problemer undervejs. Min eneste kritik går på det lidt omstændige lobbysystem, jo jeg kan godt se charmen i at man kan se hinanden avatar og alle de skins og tilbehør man har købt eller låst op for undervejs kommer til sin ret, men det kan være lidt uoverskueligt og besværligt at komme i gang hvis man bare vil tage en hurtig kamp. Er du interesseret i en online kamp med en af dine venner, kan det også være lidt besværligt at oprette et rum og finde hinanden, men når først man er i kamp fungere alt upåklageligt.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img