13.9 C
Copenhagen
4 juni 2023

Captain Marvel Biograf Anmeldelse

Array

Published:

Faster. Stronger. Further.
Det er løftet fra kaptajn Marvel, som som den første Marvel-film med en kvindelig leder og en kvindelig meddirektør, har vægten af umulige forventninger på sine formidable skuldre.

Men heldigvis er Captain Marvel dybt underholdende og Brie Larson er en badass.

Først og fremmest er kaptajn Marvel en oprindelseshistorie gjort usædvanligt godt. Sat i 1995 følger filmen Carol Danvers, en tidligere pilot, som efter en hukommelseskrævende oplevelse er reddet af Kree og tilslutter sig Starforce, en intergalaktisk militær organisation midt i en krig mod shapeshifting aliens kaldet Skrulls.

Brie Larson gør et fantastisk arbejde som Danvers. Hun rammer den nøjagtige rigtige note mellem legesyg, intens og almindelig badassery, en helt som Captain Marvel har brug for. Parret med en ung Nick Fury (Samuel L. Jackson), giver en god buddy cop dynamik. Lashana Lynch gør også et fantastisk arbejde som Danvers bedste ven, Maria Rambeau, der bringer en tiltrængt følelsesmæssig stemning til fortællingen.

Stylistisk passer filmen pænt ind i MCU, med fantastisk effekter, men uden nogen klar profil som for eks. Guardians of The Galaxy.

Captain Marvel har givet os en stærk og engagerende kvindelig karakter og superhelt, der ikke kommer som en tom ‘dagsorden’. Larson er en stærk skuespiller og parret med en underholdende buddy cop dynamic med Jackson og nogle stærke karaktermomenter gør det til en af de bedre film i MCU. Jeg kan ikke vente med at se, hvor den næste fase af MCU tager os hen os med en ny kaptajn.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img