19.9 C
Copenhagen
15 juli 2024

Canabalt (iPhone)

Published:

Run, Forrest Run!

“Canabalt” er et mærkeligt fængende spil, som sikkert ikke vil falde i alles smag, men en spændende titel for dem som interesserer sig for stilistisk ukonventionelle spil. – “Spil” er måske en overdrivelse, for “Canabalt” er ikke meget mere end én stor hop-knap. En lille 8bit pixel-mand løber, han kan ikke stoppe og skal springe over hustage. – That’s it. Gameplayet er indlært på 2 sekunder, og derefter handler det blot om at løbe så langt som muligt, uden at falde ned.

Men det er spillets lille mini-historie der er interessant. Hvad flygter manden fra, og hvorfor udspiller det sig i et sort/hvid univers? Hvis Kafka lavede spil i 2010, kunne “absurditetens mester” meget vel stå bag “Canabalt”. Det er et spil som tydeligvis dyrker meningsløsheden. Der er ingen logik og ingen svar, men man føler lidt for den lille mand som er fordømt til at løbe.

Scoren kan deles online og sendes til Twitter kontoen. For at det ikke kun er eksperterne der kommer til faddet, er der forskellige rankings: en daglig, en ugentlig, en månedlig og en all-time vinder. Derved får listerne noget evig dynamik.

“Canabalt” kan købes for små 18,- i AppStore. Selvom spillet er simpelt – næsten for simpelt – så er det samtidig udpræget moderne i sin stil og tænkning, og har en “bare ét forsøg til” appel. Et velfungerende og interessant minispil til mobil gaming.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img