Det nye computerspil ”The Order: 1886” til PlayStation 4 blander historisk virkelighed med fiktion. Spillet foregår i det victorianske London i 1800-tallet og har den berømte videnskabsmand Nikola Tesla i en afgørende rolle.

Kanoner, der sender dødbringende strøm gennem sine fjender. Geværer, der bruger elektricitet i stedet for patroner. Det er blot nogle af de våben, som er med i det nye computerspil ”The Order: 1886”, som i dag udkommer til PlayStation 4.

Hvis handlingen lyder som noget, der ikke kunne have fundet sted i 1800-tallet, så må du tro om igen.

I ”The Order: 1886” blander spilskaberne nemlig virkelighedens historiske begivenheder fra det victorianske London med ren fiktion. Spillet foregår i 1886 midt i den industrielle tidsalder i London, hvor både ældgamle fjender og nye teknologier truer med at kaste verden ud i kaos. Det eneste, der kan redde menneskeheden, er en elitegruppe af riddere, der er kendt som ”The Order”.

Videnskabsmand udviklede dødbringende strømpistol
En central figur i spillet er den kendte opfinder, Nikola Tesla, der i slutningen af 1800-tallet arbejdede sammen med den måske endnu mere kendte opfinder Thomas Edison.

Tesla videreudviklede den svagstrøm, vi kender fra fx batterier, til den stærkere vekselstrøm, som vi kender fra stikkontakterne. Men han havde også mere fantasifulde – og dødbringende – opfindelser på tegnebrættet.

”Vi ved, at Nikola Tesla i samme periode faktisk eksperimenterede med at udvikle såkaldte Tesla-tårne, der kunne sende dødbringende strøm igennem mennesker og kunne fungere som våben. Så det er faktisk ikke helt langt ude at forestille sig, at de her våben kunne have været virkelighed. Heller ikke i året 1886,” fortæller Bo Michael Christensen, der er Nordic Product Manager i PlayStation Danmark.

Historiske personer i virkelige omgivelser
I ”The Order: 1886” har spilskaberne udviklet en virkelighedstro udgave af London, hvor personerne bevæger sig rundt mellem rigtige bygninger som Big Ben, Westminister-slottet, den skumle bydel Whitechapel og sågar ned i Londons undergrundsbane.

Ud over Tesla medvirker også historiske personer som Kong Arthur og Ridderne om det runde bord, og som spiller skal man benytte morsealfabetet, som blev opfundet i midten af 1800-tallet og var en af datidens andre store teknologiske landvindinger.

Hovedpersonen i spillet er ridderen Sir Galahad, der er en central og rutineret kriger i logen ”The Order”. Logen kæmper i en krig mod såkaldte ”half breeds”, der er en blanding af dyr og mennesker, som truer med at udslette først Londons og siden verdens befolkning.

Fra i dag den 20. februar kan man selv deltage som ridder i den gamle loge med de elektriske våben, for her frigiver PlayStation ”The Order: 1886” på det danske marked.