Film nyt

Paprika Steen skal redde den amerikanske præsident i anden sæson af Modus


Hvem kan man stole på? Hvem taler sandt? Her er spænding, kærlighed, hævn og hemmeligheder som truer med at vælte alt omkuld. Når anden sæson af Modus starter, er den amerikanske præsident Helen Tyler (Kim Catrall) på statsbesøg i Stockholm, hvor hun forsvinder sporløst under mystiske omstændigheder. Midt i det intense politiarbejde, anført af politikommissær Alva Roos (Paprika Steen), foregår der også en magtkamp mellem et panikslagent USA og et ansvarligt Sverige, da truslen mod en af verdens mægtigste personer, sætter verden på den anden ende.
Inger Johanne (Melinda Kinnaman) og Ingvar (Henrik Norlén) drages ind i jagten på sandheden. Men det går snart op for dem, at de ikke kan stole på nogen. Samtidig står de selv i deres livs største forandring – de er flyttet sammen og skal være forældre. Men alt sættes på en spids, da Warren Shifford (Greg Wise), Inger Johannes tidligere mentor fra FBI og præsidentens nærmeste mand, dukker op. Hans uventede ankomst tvinger Inger Johanne til at konfrontere smertefulde hemmeligheder fra hendes fortid, da den manipulerende Warren smyger sig ind i hendes liv igen.
I succesthrilleren dukker andre velkendte skuespillere også op. Johan Rabaeus (Ondskan, Ivar Kreuger), Anja Lundqvist, (Gåsmamman, Sune-filmene), Samuel Fröler, (Savnet, Nobe), Nina Zanjani, (Wallander, Se upp för dårarna)og den debuterende Sigge Eklund.
Mange gange prisbelønnede Paprika Steen spiller i Modus Alva Roos, politikommissær og chef for den svenske task force, som står for efterforskningen af den amerikanske præsidents forsvinden.
”Jeg er altid meget taknemmelig og glad, når jeg bliver spurgt om at arbejde i et andet land end mit eget. Jeg har tidligere arbejdet i Sverige, og trives rigtigt godt der. Rollen som Alva Roos var meget spændende, og jeg holdt meget af Modus første sæson og ville gerne arbejde med Melinda Kinnaman, som jeg virkelig beundrer”, siger Paprika Steen.
Jens B. Arnesen, Country Manager, C More Danmark siger: “C Mores abonnenter er vilde med nordisk drama som “Broen”, ”Beck” og “Natportieren”. På C More er der ud over en lang række nordiske produktioner også et meget stort udvalg af internationale film, som gør, at vi kan vise en ny film hver eneste dag her i sensommer og efterårsmånederne. En dramaserie som Modus med Paprika Steen supplerer det internationale filmudbud helt perfekt, fordi det matcher de danske seeres ønske om kvalitetsunderholdning fra både Hollywood og Skandinavien.”
Den debuterende skuespiller Sigge Eklund, som spiller den stædige journalist Gustav, siger: “Jeg takkede ja til rollen i Modus, fordi at serien er instrueret af Lisa Siwe, der tidligere har instrueret Broen og jeg synes, hun er enormt talentfuld. Det føles som ren luksus at få chancen for min skuespildebut med en instruktør i verdensklasse. De erfarne skuespillere i serien var meget generøse med gode tips, hvilket gjorde, at jeg følte mig meget tryg under optagelserne.”
“Det er helt fantastisk, at det er lykkedes os at få samlet dette mageløs ensemble. Det er ikke mindst takket være, at første sæson blev en så stor succes både i Sverige og internationalt. Serien er på mange måder banebrydende, og at den indspilles på svensk grund med et produktionshold af den kaliber, gør os utroligt stolte”, siger Josefine Tengblad, dramachef for C More og TV4.
Seriens instruktør er den Guldbaggebelønnede Lisa Siwe (Modus sæson 1, Broen, I taket lyser stjärnorna). Serien produceres af Sandra Harms på Miso Film. Modus har eksklusiv streamingpremiere på C More til efteråret.
Om Modus:
Modus første sæson blev vist i 2015 og tiltrak en enorm seerskare. Serien blev nomineret til Kristallen i kategorierne Årets tv-drama og Årets mandlige skuespiller i en tv-produktion (Krister Henriksson) og serien blev efterfølgende solgt til bl.a. England, Tyskland, USA, Frankrig, Spanien, Australien og Japan. Den første sæson kredsede omkring hadforbrydelser og jagten på en iskold morder med forbindelser til et international netværk, hvor Inger Johanne måtte kæmpe for sit liv. Serien vandt også en pris ved den årlige QX-galla i kategorien Årets tv-program. Første sæson kan streames på C More.
Modus er baseret på Anne Holts bøger om Inger Johanne Vik og i anden sæson oplever vi store internationale stjerner som Kim Cattrall, der nok er mest kendt for sin kultagtige fortolkning af den hæmningsløse new yorker Samantha Jones i den ikoniske tv-serie Sex and the City. Kim har en imponerende karriere med anmelderroste storfilm og tv-serier bag sig, og hun er flere gange blevet nomineret til og har vundet nogle af de aller fineste priser her i blandt en Golden Globe for rollen som Samantha.
Ud over Cattrall medvirker også Greg Wise og Billy Campbell. Greg Wise er kendt fra succeser som Jane Austen-klassikeren Fornuft og følelse og senest for sin medvirken i Netflix-serien The Crown. Billy Campbell har medvirket i succeser som The Killing og den anmelderroste miniserie Cardinal. I Modus spiller han Dale Tyler, der er præsident Helen Tylers mand.


Efterlad en kommentar