3.4 C
Copenhagen
22 april 2024

Gran Turismo 6 (PS3)

Published:

Siden Gran Turismo-franchisen så dagens lys i 1997, har bilspillet i de følgende år sat sig på førstepladsen over film, som har solgt flest eksemplarer under Playstation-logoet. Grafikken er gradvist blevet bedre med årenes løb, men det egentlige koncept med spillet er at simulere den mest realistiske version af et professionelt bilræs. Med den nye Playstation 4-konsol i omløb for tiden har franchisen annonceret et syvende spil i rækken – men i ventetiden kigger vi på den spritnye 6’er, som netop er kommet til PS3.

Selve konceptet er ens med forgængerne, da man starter ud med en mere eller mindre ’billig’ bil i branchen, hvorefter man skal vise sine evner i en række løb og med tiden tjene penge nok til de helt store løb. Karriere-delen er meget interessant og giver rig mulighed for at komme godt med i processen selvom man måske aldrig har rørt et bilspil før. Niveauet passer meget godt med den udvikling, som man langsomt kommer i gennem i karriere-delen.

Udover karriere-konceptet har man også altid mulighed for at tage en single race, hvor man enten dyster mod systemet med en valgfri sværhedsgrad, eller dyster mod sine venner. Et problem som også var gældende i 5’eren, er, at der er alt for lang loading-tid på alle former for løb i spillet. Man kan ikke bare sætte sig ned en halv time og dyste lidt mod andre, da halvdelen af tiden går med for meget ventetid.

Udviklingsteamet bag udgivelsen har lavet følgende forbedringer i spillet:gran

– Bedre køre-dynamik; blandt andet tager dækkene højde for struktur og aerodynamikken tager højde for bilens vinkel.

– Re-designed user-interface

– Over 120 nye biler – Der bringer totalen op over 1200.

– Over 20 specialdesignede Gran Turismo biler

– 37 Lokationer og 100 track layouts.

– Varierende vejrforhold og skiftende dagslys.

– Coffee-break minigames.

– In-game credits/online credits.

Det virker alt sammen meget godt I praksis og fungerer meget bedre en sin forgænger, men hele konceptet er blevet en tand for indviklet og krævende. De tidligere spil gjorde det lidt nemmere at spille for morskabens skyld, men nu er spillet nærmest udelukkende kun profilleret til folk, som lever og ånder for biler i virkeligheden. Man skal tænke på alt mht. bilen og køreevnerne, hvilket i længden alligevel gør det svært at leve op til det niveau, som man kan møde senere i karrieren. Når spillet vælger at fokusere allermest på det nye koncept ’real driving simulator’ mister gameplayet meget af sin morskab, og spillet sakker bagud i forhold til intensitet, alsidighed og generel underholdning.

Visuelt kan man ikke klage over spillet, da 6’eren har fået meget mere dybde i billedet og involverer langt flere aspekter af omgivelserne i ræsene. Selve gameplayet og indlevelsen i køreegenskaberne er yderst realistiske og giver en fed fornemmelse som om man selv sidder bag rattet. Bilerne er yderst realistiske og knivskarpe, men det redder ikke spillet underholdningsniveau.

Spillet minder allermest om en slags udvidelse af 5’erens i forvejen kedelige gameplay, og derfor kommer spillet ikke på banen med andet end nye biler og nye sværhedsgrader. Folk som er så fanatiske med bilspil har efterhånden skiftet PS3 ud med Xbox og købt Forza Motorsport i stedet, da deres gameplay og underholdningsniveau passer meget bedre til bilelskere. Gran Turismo 6 lever ikke op til brandets tidligere succes, og kan ikke andet end at ende på en middelkarakter fra den almene spilelsker.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img