Film Anmeldelser

Christine


Antonio Campos har som instruktør på få år opbygget sig et ganske gedigent CV. I 2008 debuterede han med sin første spillefilm ”Afterschool”, som var en dyster fortælling om en teenagers tilværelse, og i 2012 stod han bag den gruopvækkende film ”Simon Killer”, som var et mørkt og ubehageligt portræt af en sociopat. Især sidstnævnte gjorde et enormt indtryk på mig, og jeg har siden da haft Campos i kikkerten. Hans tredje film, ”Christine”, er nu landet på Blu-ray og selvom den ikke er lige så god som hans forrige værker, så er dette stadig en vellykket film.

”Christine” er den chokerende fortælling om journalisten, som i 1974 chokerede verden ved at begå selvmord på direkte tv. Christine er utrættelig i sin stræben efter at blive nyhedsvært på en lokal tv-station. Hun har øje for nuancer og interesse i social retfærdighed og ender konstant med skændes med sin chef, som presser på for at få saftigere historier. Plaget af usikkerhed og et tumultarisk hjemmeliv stiger Christines dalende håb, da en nyhedsværtkollega indleder et venskab, der igen ender som ugengældt kærlighed. Desillusioneret træffer Christine et dystert og overraskende valg.

Mens ”Afterschool” og ”Simon Killer” ikke mindede om noget man have set før, så må det siges, at ”Christine” er en noget mere mainstream film. Dette er da også den første film Campos instruerer, som han ikke selv har skrevet manuskriptet til. Desuden indeholder filmen også kendte skuespillere i modsætningen til Campos forrige film og der er ingen tvivl om, at ”Christine” har haft et noget højere budget. Til gengæld minder den psykisk forstyrrede Christine meget om hovedkaraktererne i henholdvis ”Afterschool” og ”Simon Killer”, så det giver god mening, at Campos takkede ja til at instruere filmen.

Rebecca Hall brillerer i rollen som den fortable Christine og Michael C. Hall imponerer ligeså i rollen som hendes kollega. ”Christine” er flot filmet, lydsiden sidder lige i skabet og man er ikke et øjeblik i tvivl om at vi befinder os i 1970’ernes USA. På trods af dette er filmen ikke spor behagelig at overvære, og man føler sig lettet så snart rulleteksterne kører henover skærmen. Dette gør at jeg næppe kommer til at se filmen igen og jeg har svært ved at se, hvem jeg skulle anbefale filmen til. Er du fan af Campos eller nogle af skuespillerne eller er du blot interesseret i at lære med om historien som filmen er baseret på, så er der en chance for, at ”Christine” vil falde i din smag.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i Widescreen 1.85:1 HD 1080p. ”Christine” ser fantastisk ud i HD. Detaljerigdommen er billedskøn, kontrasten er lige så upåklagelig som farvegengivelsen, og jeg bemærkede ingen glorier eller utilsigtede støvkorn.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5.1. Filmens lydside er lige så imponerende som dens forbløffende billedside, og den gengives ligeledes perfekt på Blu-ray. Ikke én enkel replik drukner i virvaret, og panoreringerne sidder lige i skabet.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Christine” indeholder blot en håndfuld slettede scener som hverken ville have gjort filmen bedre eller dårligere.

Konklusion

”Christine” er en fin opvisning i klassisk filmhåndværk og Rebecca Hall er fremragende i titelrollen. Filmen er dog ualmindeligt kold og dyster, at man nærmest føler sig lettet når rulleteksterne kører henover skærmen. Udgivelsen savner noget mere ekstramateriale, men til gengæld ser og lyder filmen fantastisk på Blu-ray.

Film
Billede og lyd
Ekstramateriale
Afsluttende bemærkninger

”Christine” er en fin opvisning i klassisk filmhåndværk og Rebecca Hall er fremragende i titelrollen. Filmen er dog ualmindeligt kold og dyster, at man nærmest føler sig lettet når rulleteksterne kører henover skærmen

Samlet score 3
Læsernes Vurdering
0 stemmer
0

Efterlad en kommentar