Film Anmeldelser

Bleed for This


Boksefilm her og boksefilm der… Boksefilm alle vegne! Dette kan vi vel takke Sylvester Stallone for. Havde det ikke været for ham, havde vi i hvert fald ikke haft hele seks Rocky-film og den fremragende ”Creed” fra 2015. Det er helt utroligt, hvor mange boksefilm vi har fået i dette århundrede. ”Ali”, ”Million Dollar Baby”, ”Cinderella Man”, ”The Fighter”, ”Grudge Match”, ”Southpaw”, ”Hands of Stone”, og nu er det bokselegenden Vinny Pazienzas tur til at få sin helt egen film i ”Bleed for This”.

Det biografiske boksedrama ”Bleed for This” er baseret på den sande historie om Vinny Pazienza. Efter en voldsom bilulykke efterlades Vinny (Miles Teller) hårdt medtaget. Det er tvivlsomt, om han nogensinde kommer til at gå igen, og boksning er på alle måder udelukket. Men Vinny nægter at opgive karrieren, og det bliver begyndelsen på en af boksesportens mest utrolige comebacks.

Jeg har aldrig været stor fan af boksning, men det kan ikke benægtes, at film om underdog-boksere egner sig utroligt godt på det store lærred. Og i dette tilfælde må det siges, at bokseren Pazienza i den grad er en underdog. ”Bleed for This” byder på et af de største comebacks i boksningens historie, men alligevel føles dette som en film, jeg har set før. Pazienzas historie er fantastisk og bestemt værd at fortælle, men spørgsmålet er om den havde egnet sig bedre i dokumentarformat. Dette siger ikke så meget om kvaliteten af filmen, men mere om antallet af boksefilm som Hollywood spytter ud for tiden. Den ret identiske ”Hands of Stone” udkom i biograferne d. 26 august 2016 og blot ugen efter havde ”Bleed for This” premiere… Den klassiske ”from zero to hero”-formular er uhyre effektiv, men her på det sidste bliver den simpelthen brugt for meget.

Det er først og fremmest synd fordi at ”Bleed for This” rent faktisk er en udmærket film. Den er ikke lige så god som ”Creed”, men den er bedre end mange af de andre boksefilm som er udkommet på det sidste. Miles Teller beviser endnu engang at han er værd at holde øje med og hans muskler og italienske accent bringer i den grad Pazienza til live. Filmen byder i det hele taget på et fremragende og veloplagt cast, som gør karakterernes relationer og forhold til hinanden ganske troværdige. Boksescenerne er intense og spændende at overvære, men sammenlignet med de utrolige boksescener i ”Creed” falmer ”Bleed for This” en anelse ved sammenligning. Jeg er dog glad for at have set ”Bleed for This” fordi at Pazienzas inspirerende historie er værd at kende. Med det sagt ville jeg foretrække, at der går nogle år før vi får endnu en boksefilm at se.

Billede og lyd

Billedsiden er præsenteret i Widescreen (2.35:1) HD 1080p. ”Bleed for This” ser fuldstændig fejlfri ud i HD – billedet er knivskarpt og detaljerigdommen er enorm. Hverken støj eller snavs forekommer overhoved.

Lydsiden er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5.1. Flere subtile atmosfærelyde gør miljøerne mere levende og filmens soundtrack får lov til at folde sig fornemt ud, uden at overdøve lydeffekterne eller dialogerne. Lydsporet er til tider overrumplende og ærer enhvers intentioner.

 

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Bleed for This” indeholder desværre ikke særligt meget ekstramateriale. Disken byder på 7 slettede scener som hverken ville have gjort filmen bedre eller dårligere og et par interviews med bl.a. Miles Teller og Aaron Eckhart.

Konklusion

”Bleed for This” fortæller den inspirerende historie om Vinny Pazienzas boksekarriere og byder samtidig på en fremragende præstation af Miles Teller. Desværre trækker det ned, at filmen i bund og grund minder om mange andre boksefilm. ”Bleed for This” ser fremragende ud i HD og lyder mindst lige så godt, men udgivelsen indeholder desværre ikke specielt meget ekstramateriale.

Film
Billede og lyd
Ekstramateriale
Afsluttende bemærkninger

Miles Teller beviser endnu engang at han er værd at holde øje med, og hans muskler og italienske accent bringer i den grad Pazienza til live

Samlet score 2.9
Læsernes Vurdering
0 stemmer
0

Efterlad en kommentar